Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı İlçe Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Pütürge’nin Tepehan bölgesinde Yeşildere, Taştepe, Ulutaş, Kurucak, Şukan grup yolu4 metregenişlikten 9 metregenişliğine çıkarılıyor.

Toplamda12 kilometreuzunluğunda olan grup yolunun 3 kilometrelik bölümünde yol genişletme çalışmaları tamamlandı.Dolgu çalışmalarının yapıldığı grup yolunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geziye, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat da katıldı.

Polat: Yolumuz birinci sınıf bir hale gelecek, Başkan Çakır’a teşekkür ediyoruzGrup yolunun Tepehan bölgesinin en sorunlu yollarından biri olduğunu belirten Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, “12 kilometrelik grup yolumuz Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlanan alternatif yollardan biridir. Bölgenin en önemli ulaşım aksıdır. Büyükşehir Belediyemiz yolumuzu birinci sınıf bir hale getirecek. Çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Çakır: Zor şartlara rağmen güzel iş çıkaran ekiplerimize teşekkür ediyorum

 Pütürge’nin coğrafi anlamda zor bir yapıya sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pütürge’nin coğrafi koşulları ve zemin yapısından dolayı çalışmalarda zorluklar çektiklerini söyledi.Tüm zorlu şartlara rağmen Pütürge’de 3 noktada yol çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Çakır, “Bu grup yolumuz Nemrut Dağı yolu ile Adıyaman Sincik ilçesinin bağlantı yollarından biri. Yolumuz 14 mahallenin en önemli ulaşım yolu. Hava şartları bu bölgemizde sadece yaz aylarında çalışmaya müsaade ediyor. Biz de bütün imkanlarımızı zorlayarak yolumuzu bu sezonda bitirmeye gayret ediyoruz. Pütürge ilçemizin 1100 kilometrenin üzerinde grup yolu var. Mezralarımızla beraber3600 kilometre, orta vadede ortaya koyduğumuz hedeflerimizi 3-4 yıl içinde yapmayı planlıyoruz. Bu planlamaların en kapsamlısını Pütürge ilçemizde yapacağız. Zor saha şartlarına rağmen bu güzel işi yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy