Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi içinde kalan ve Afet Evleri olarak adlandırılan yaklaşık 30 yıllık geçmişe sahip evlerin geçmişte kamu gücü kullanılarak inşa edildiği ve ekonomik ömürlerini de büyük ölçüde tamamladıkları belirtildi. Yeşilyurt Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, Afet Evleri’nin günümüz şartlarına göre büyüklük ve özellik bakımından son derece yetersiz ve sağlıksız oldukları belirtilerek, söz konusu bölgenin okul, sağlık ve kültürel tesis ile kentsel donatı alanları açısından da yeterli olmadığı dile getirildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı tarafından Afet Evleri’nin, belediye kanununun 73.maddesine istinaden Kentsel Dönüşüm alanı olarak belirlenmesi için 5 Mayıs 2015 tarihinde yapılan mecliste karar alınırken, bu kararın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüp karara bağlanması talep edildi.

Yeşilyurt Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesini uygulayabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nden yetki alması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek olan teklifin kabul edilmesi durumunda ise 30 yıl önce yapılan Afet Evleri yıkılarak, yerine kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından yeni konutların yapılması öngörülüyor.

Editör: İbrahim Halil Aksoy