Yeni Malatyaspor yönetim kurulu, Elazığspor müsabakası öncesi basın mensuplarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Malatya’da yayın yapan görsel ve yazılı medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“KALICI GELİR İÇİN HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Yeni Malatyaspor’un içerisinde bulunduğu süreçte başta basın olmak üzere herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten Gevrek, "Türkiye’de kulüplerin en büyük sıkıntısı ekonomik sıkıntıdır. Yönetim kurulumdaki arkadaşlarla beraber biz bu konuyu gündeme getirdik. Kalıcı gelir getirecek çalışmalar yapmamız gerektiğini her zaman vurguluyorum. Ama bu tek başına bizim yapabileceğimiz bir iş değil. Sayın valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve iş adamlarımızın da bu konuyla ilgili destekleri lazım. Biz bir başlangıç yaparız. Benzinlik olabilir, farklı yerler olabilir. Bu kulübün kendi kendini çevirmesi lazım. Bu konuyla alakalı inşallah çalışmalarımız olacak. Tabi burada sizlerin de desteği önemli. Herkesten katkı istiyoruz. Malatya bunu yapabilecek güçte” şeklinde konuştu.



"SPOR KÖYÜ PROJESİNİ TEK BAŞINA KULÜP ÜSTLENEMEZ"
Kulübe kazandırmak için projesi çizdirilen ancak üzerinden zaman geçmesine rağmen herhangi bir aşama kaydedilemeyen spor köyü projesiyle ilgili de konuşan Adil Gevrek, o projenin tek başına Yeni Malatyaspor Kulübü’nün yapabileceği bir proje olmadığını, projenin desteklenmesi halinde kendilerinin de gereken desteği vereceklerini ifade etti.
Bu bahsettikleri projenin çok büyük bir proje olduğunu vurgulayan Gevrek, "Bunun küçüğünü yapabilir miyiz, yapılabilir. Bizim alt yapıyla alakalı büyük sıkıntılarımız var. Bizim gündemimizin ilk sırasında alt yapı var. Arkadaşlarımla beraber biz bu konuyu tartıştık. Bizim bu spor köyü projesini Malatya’ya kazandırmamız lazım. Bu konuyla ilgili olarak bazı çalışmalarımız olacak. Sizlerle de bunları paylaşacağız. Sizlerin de bu tür projeleri takip etmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLUN, SPORUN BARIŞ DİLİ OLMASI GEREK"
Alevisiyle, Sünni’siyle futbolun birleştirici bir mozaik olduğunu vurgulayan Adil Gevrek sözlerine şöyle devam etti:
"Futbolun, sporun barış dili olması gerek. Bu süreçte futbolun birleştirici ruhunu ortaya çıkarmamız lazım. Alevisiyle, Sünni’siyle futbol birleştirici bir mozaiktir. Biz kulüp yöneticileri olarak bunun farkındayız. Malatyaspor’un geçen seneki o şampiyonluk gecesinde hepiniz vardınız. Aslında o tablo bir örnekti. Her görüşten, her siyasi partiden insan oradaydı. İşte futbol, işte Malatyaspor bu olması lazım. Biz hiç kimsenin siyasi düşüncesine ya da başka bir kimliğine bakmaksızın herkesi Malatyaspor’a davet ettik, bundan sonra da davet edeceğiz. Sadece Malatyaspor’un değil, Türkiye’deki bütün kulüplerin siyaset üstü olması gerekiyor.” 

SPONSORLARA FORMA HEDİYE EDİLDİ
Kulüp başkanı Adil Gevrek konuşmasının ardından Yeni Malatyaspor Kulübü’ne isim ve göğüs sponsoru olan Battalbey Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Battal ve Brey Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gören’e Yeni Malatyaspor forması hediye ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy