Düzenlenen etkinlikte adımlar sağlık için atıldı. 
Kale ilçesi İzollu Lisesi önünde başlayan yürüyüş ilçe Kaymakamlık binası önünde sonlandı. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Ulusal sağlık politikalarının ana hedefi sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Sağlıklı bir topluma doğru atılacak en önemli adımlardan biri de fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenme ile mücadeledir. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu 2014-2017 yılını Sağlıklı Yaşam, Dengeli Beslenme ve Hareketli hayat yılı ilan etmiştir, bu program çerçevesinde halkımıza günde en az yarım saat yürüyüş tavsiye edilmektedir” dedi.


Türkiye’de yaşayan bireylerin yüzde 72’sinin hareketsiz olduğunun tespit edildiğine dikkat çeken Kemal Şener, “Dünyada tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 70’ini kronik hastalıklar oluşturmaktadır. Kronik hastalıklar için önlenebilir davranışsal risk faktörleri sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımıdır. Obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde bireylerin yüzde 72’sinin hareketsiz yaşadığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verdi.


Şener, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıklarının kazandırılması Türkiye genelinde okullara belli sayılarda bisiklet dağıtımı yapıldı, bizler de Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaklaşık 10 önce Gençlik ve Spor Haftası’nda 12 ayrı okula verilmek üzere 180 adet bisikletin teslimini Malatya Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptık. Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak toplumda fiziksel aktivite düzeyinin artmasının sağlanması için yerel yönetimlerle işbirliği doğrultusunda sağlığın korunması, geliştirilmesi alanlarında birçok proje ve çalışmalar yürütmekteyiz. Bu projelerden birisi de belirli periyotlarla sağlıklı yaşam kapsamında yürüyüşler düzenlenmektedir, bugün burada Kale İlçemizde gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüş etkinliğimizin organizasyonunda emeği geçen Kale Toplum Sağlığı çalışanlarımıza ve siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ederim.”

Editör: İbrahim Halil Aksoy