Projenin başlaması nedeniyle TED Malatya Kolejinde bir açılış programı düzenlendi.

Projenin açılışında konuşan TED Koleji Lise Müdürü İsmail Özçelik, “TED okulları olarak kaliteli yabancı dil eğitiminin önemi bilince ile sadece kendi okullarımızda okuyan öğrencilerimize değil, ihtiyaç sahibi, başarılı öğrencilerin de yabancı dille eğitilmiş kaliteli bir eğitime sahip olmalarını diliyoruz. Bu nedenle 2009 yılında, başta TED Malatya Koleji olmak üzere, TED Genel Merkezimizin ve Amerikan Elçiliği İngilizce Eğitim Ataşeliği işbirliği ile 7 TED okulunda ACCESS sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. 2009 yılından bu yana 18 TED okulunda başarı ile sürdürülen eğitimden her yıl yaklaşık 300 öğrenci faydalandı” dedi.

Türkçe karşılığı “Erişim” olan ACCESS projesi ile başarılı fakat maddi imkanları yetersiz 9.sınıf öğrencilerine TED kurumlarında haftada 6 saat olmak üzere 360 ders saati ile bir buçuk yıl İngilizce eğitimi alma imkanı sunuluyor. Türkiye'deki İngilizce eğitimine katkıda bulunmak amacı ile hazırlan burs programının ders materyalleri ve ulaşım gibi giderleri Türk Eğitim Derneği ve Amerikan Elçiliği tarafından karşılanıyor.
21.yüzyılda dünyada hem birey hem ülke olarak güçlü kabul edilmenin önemli etkenlerinden İngilizce, ana dillerden sonra ortak dil olarak kabul edilmiş ve bu nedenle eğitimde bir çok başarıyı beraberinde getiriyor. ACCESS projesi kapsamında başarılı öğrencilere program sonunda yaz kampına ve yurtdışında eğitim alma şansını elde edebilecekleri belirtildi. Lise Müdürü İsmail Özçelik, “İyi eğitilmiş bir nüfusa sahip olmayan; bilgiyi kendisi üretmeyen, kendi teknolojisini geliştiremeyen ülkelerin gerçekten bağımsız olabilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle eğitimden, eğitimin kalitesinden hepimiz birlikte sorumluyuz ve hepimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi

.
Malatya'nın çeşitli liselerinden yapılan ve TED Genel Merkezi tarafından değerlendirilen başvuru sonucunda eğitime hak kazanan 30 öğrenci aileleri ve okul müdürleri ile birlikte tanıtım toplantısına katıldı. Toplantının ardından ise eğitimi gerçekleştirecek İngilizce öğretmenleri Selin Baykal ve Özge Fidan, öğrencilere ders programı ile ayrıntılı bilgi verdiler.

Editör: İbrahim Halil Aksoy