Malatya merkez Orduzu Beldesi'nde bulunan ve halen kazı çalışmaları İtalyan La Spienza Üniversitesi tarafından yürütülen Aslantepe Höyüğü’nün Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca desteklenen proje kapsamında tanıtılacağı bildirildi.
Proje koordinatörü Mesut Özbaysar, "Projemizin ana teması kültürel oluşumda önemli yer tutan Aslantepe tarihi üzerinde bir çalışma yapmak. Dünyanın en eski yerlesim birimlerinden olan Aslantepe’nin tanınması ve tanıtılmasını sağlamak. Bunu yaparken de farklı kültürlerde yetişen gençler arasında etkileşim sağlamak ve onların birbirlerini ve kültürlerini yakından tanımalarına imkan sağlanacaktır” şeklinde projenin amacı hakkında bilgi verdi.
Özbaysar, “Projemiz farklı kültürlerde yetişen gençler arasında gerçekleşecek atölye çalışmaları ile kültürel öğrenmeyi, aktif vatandaşlığı destekleyerek sosyal uyumu güçlendirmek ve imkanı kısıtlı gençlerle bir arada olacağı için var olan önyargıların giderilerek hoşgörü ortamı içerisinde ortak bir çalışma yapılmayı sağlamaktır. Şüphesiz ki tarih, kültürel kimliğin oluşmasında cok önemli bir yer tutmaktadır. Bizler bunun bilincinde olan farklı kültürlere sahip gençler olarak tarihten bize kalan ortak bir miras olan Aslantepe şehir kalıntıları üzerinde birlikte çalışmalar yaparak kültürel kaynaşmayı sağlama hedefindeyiz” şeklinde bilgilendirmede bulundu.
Tanıtım faaliyetlerinin 9 Haziran ile 16 Haziran günleri arasında yapılacağını söyleyen Özbaysar, proje çalışmasının yürütülmesini Malatya Genç MÜSİAD’ın üstlendiğini ifade etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy