Ülkemizde yaşanan pek çok toplumsal olay halkın daha fazla bilinçlenmesine yardımcı oldu. Bu olayların neticeleri pek çok kişinin artık alışveriş yaptıkları yerlere daha çok dikkat etmelerine yol açtı. Halkın bilinçlenmesi artık sadece indirimli olduğu için bazı yerlerden alışveriş yapıyor olma kıstasını değiştirdi. Tüm yaşananlar artık halkın parasını bilinçli olarak harcamak istemesine neden oldu. Kişilerin alışveriş yaptıkları yerlerin sahiplerini öğrenmek istemeleri de bu alanda yapılan araştırmaların yoğunluğunu arttırdı. A101 şirket ortakları da bu alanda en çok araştırılan şirketlerden biri oldu.

Pek çok şirketle birlikte A101 şirket ortakları da halk tarafından merak edilmeye başlandı. Türkiye’de indirimli perakende market sektöründe hizmet veren A101 ortaklık yapısı ile yapılan araştırmalar halkın tekrar bu şirkete güven duymasını sağladı. Bu anlamda en çok sorulan soruların başında A101 sahipleri kimlerdir sorusu öne çıktı. A101’in sahipleri kimdir sorusu özellikle Aydın Ailesi olarak yanıtlanabilir. Çünkü Aydın Ailesi şirket hisselerinin %79,21’ini elinde bulunduruyor. Market zincirinin yönetim kurulu başkanlığını ise Turgut Aydın yapıyor. Yani A101 kimin sorusu aslında kısaca Aydın Ailesi ve Turgut Aydın olarak yanıtlanabilir. Çünkü aile şirket hisselerinin büyük bir kısmını elinde bulunduruyor.

A101 şirket ortakları konusunda yapılan araştırmalar bazı soruların daha ortaya çıkmasına neden oldu. A101’in ortakları kimler sorusu da bunlardan biri oldu. Yapılan tüm araştırmalar A101 market ortakları arasında hiçbir illegal yapıya rastlanmadığını gözler önüne koydu. A101 şirket ortakları kurulduğu ilk günden beri sadece halkın çıkarına hizmet ediyor. Yapılan tüm soruşturmalar da bu hususu ispat eder nitelikte. Nitekim A101 şirket ortakları konusunda yapılan tüm araştırmalar kısa bir süre içinde sona erdi.

A101 ortakları soruşturmaların hiçbir problem olmadan sona ermesinin önemli bir nedeni de şirketin sahip olduğu tüm evrakları ve mali bilgileri büyük bir açıklıkla yargı ile paylaşması oldu. Böylelikle hem soruşturma kısa bir süre içinde sona erdi hem de halkın şirkete duyduğu güven tazelenmiş oldu. Böylelikle aile bütçesini koruyarak kaliteli market ürünleri satın alabilmek isteyen herkes yeniden güvenle A101’den alışveriş yapmaya başladı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy