Süper Lig'in 24. haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u konuk Trabzonspor, rakibini 5-2 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 24. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor'u ağırlayan Trabzonspor, geriye düştüğü mücadelede 5-2'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Medical Park Stadı'nda oynanan maç öncesi, Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Konuk Çaykur Rizespor, Melnjak'ın 36. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci yarıda Trabzonspor fırtınası esti. Guilherme'nin yerine oyuna giren Anthony Nwakaeme'nin etkili performansıyla rakip kaleye yükselen ev sahibi Trabzonspor, 65. dakikada Manuel Da Costa ile eşitliği yakaladı: 1-1

Ekuban, 71. dakikada bordo-mavili ekibi 2-1 öne geçirdi. Trabzonspor, Sosa'nın 77. dakikada attığı penaltı golüyle farkı 2'ye çıkardı: 3-1

Bordo-mavililer, Anthony Nwakaeme ile 86'da farkı 3'e çıkardı: 4-1

Çaykur Rizespor, Skoda'nın 90+6. dakikada penaltıdan attığı golle skoru 4-2 yaptı. Trabzonspor'da penaltıya sebebiyet veren Obi Mikel, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Ndiaye, 90+7'de attığı golle skoru ilan etti: 5-2 

Ligde bir maçı eksik olan Trabzonspor, bu galibiyetle puanını 48'e çıkardı ve liderliğe yükseldi. Çaykur Rizespor ise 24 puanda kaldı.

Abdülkadir Ömür aylar sonra kadroda

Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi Play-Off'ta Yunan ekibi AEK ile oynadığı rövanş maçında sakatlanan Abdülkadir Ömür aylar sonra kadroda yer aldı ve maçın son anlarında forma giydi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy