CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye İstatistik Kurumu için TBMM’de “acilen” araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Son 5 yılda 3 milyon 695 bin işsizin TÜİK hesaplarında görünmediği belirtiliyor.

Ünal Demirtaş, TÜİK'in hesaplarına göre son 5 yılda çalışabilir nüfusun 4 milyon 816 bine, işgücü nüfusunun 1 milyon 120 bine çıkmasına rağmen istihdamın 208 bin işsizliğin de sadece 913 bin kişi artığını, bu durumda 3 milyon 695 bin kişinin hesaplarda görünmediğini söyledi.

Erdoğan Süzer'in Sözcü'de yer alan haberine göre; TÜİK'e “3 milyon 695 bin kişi nereye kayboldu?” diye soran Demirtaş, TÜİK'in gerçek işsizlik, gerçek enflasyon ve gerçek büyüme gibi kritik verileri gizleyerek sorunların çözümünü engellediğini ifade etti.

Demirtaş, TÜİK'in enflasyon, büyüme ve işgücü gibi önemli konularda yayımladığı çelişkili verileriyle kuruluş kanunda belirlenen tarafsızlık, şeffaflık ve tutarlılık ilkelerine uygun davranmadığını belirterek, “Veriler, TÜİK'in işgücü istatistiklerini makyajlayıp, işsizlik sorununu küçültme çabası içinde olduğunun somut bir göstergesidir” dedi.

milligazete

Malatya'da vatandaşlara zamları sorduk....

Editör: İbrahim Halil Aksoy