Kurban Bayramı kaç gün? ve Kurban Bayramı tatili uzayacak mı sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen Bayram tatili kaç gün olacak sorusuna, "Kurban bayramıyla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Çünkü tatil süreci sanki böyle 10 ile 9 arasında dolaşıyor. Ama bunu en azından millete seslenişte halkıma duyuracağım." ifadesinde bulundu.

Peki, Kurban Bayramı'na kaç gün kaldı? Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Kurban Bayramı kaç gün? Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı hangi tarihte başlayacak? Kurban Bayramı ne zaman sona erecek? Kurban Bayramı ile ilgili resmi açıklama geldi mi? 16 Temmuz'da tatil olacak mı? İşte, 2021 Kurban Bayramı tatil günleri ve bayramla ilgili ayrıntılı bilgiler...

 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu senenin ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı'nın ilk günü bu yıl 20 Temmuz tarihinde idrak edilecek. Kurban Bayramı haftası yaklaşırken yıllık izin planlarını ayarlayacak olan çalışanlar ya da kurbanlıklarını alacak olan vatandaşlar da Kurban Bayramı tatil günlerine odaklandı.

İŞTE AREFE VE BAYRAM TARİHLERİ

Kurban Bayramı, 19 Temmuz'da başlarken, 23 Temmuz'da sona erecek. İşte Kurban Bayramı tarihleri...

Kurban Bayramı Arifesi: 19 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 1. Gün: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2.Gün: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3.Gün: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Gün: 23 Temmuz Cuma

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? 

Kurban Bayramı 4 gün sürmesi sebebiyle tatil arife günü 19 Temmuz Pazartesi'nden 23 Temmuz Cuma olan bayramın son gününe kadar devam edecek.

Bayram tatilinin 11 gün olması için öncelikle resmi tatil olan 15 Temmuz Perşembe gününün ardındaki 16 Temmuz tarihinin de resmi tatil ya da idari izin olarak belirlenmesi gerekecek. Arefe günü olan 19 Temmuz Pazartesi gününün de tam gün tatil kapsamına alınması halinde, 15 Temmuz-25 Temmuz tarih aralığı 11 gün tatil olarak ilan edilmiş olacak.

Fakat idari izin kararı alınması halinde bu tatil imkanından sadece kamu görevlileri faydalanabilecek. Resmi tatil olarak ilanı durumunda ise özel sektör çalışanları da sürecin içerisine dahil edilmiş olacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başlayan turizm sezonu, otellerde alınan tedbirler ve sezona ilişkin bilgi vereceği toplantıda Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirler de masada olacak. Kabinede perşembe gününe denk gelen ve resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 20 Temmuz Salı günü başlayıp 24 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek Kurban Bayramı tatilinin hafta sonunu da içine alacak şekilde birleştirilip birleştirilmeyeceğine yönelik formülün de ele alınması bekleniyor.

Konuyla ilgili resmi açıklamaların ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor...

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy