İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kayalık ve dik yamaçlardan oluşan bölgede yol açma çalışması yaparken, zaman, zaman dinamit patlatması yaptığı belirtildi. Konurtay, Gevheruşağı, Ulutaş köyü ve mezralarında yaşayan insanlar Doğanyol'a gitmeleri için artık 34 virajdan geçmeyecekleri, bu köyler ile İlçe arası 8 kilometre daha kısalmış olacağı ifade edildi. Konurtay köprüsü ile Pazarcık mezrası arasında bulunan yerde yol yapım çalışmaları aralıksız sürdüğü belirtildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Rıfat Türker, yapılan çalışmaları değerlendirdi. Türker, “Doğanyol İlçesi ile Yalınca, Behramlı, Konurtay, Poyraz köylerinin kullandıkları yol 16 km olup çok virajlı ve yüksek kottan geçtiği için kışın kar mücadelesi çok uzun sürmekte, Etüt hizmetleri Müdürlüğümüzce, Yalınca, Pazarcık Konurtay köyü köprüsü arasında bir çalışması yapıldı. Yapılan çalışma neticesinde 16 km. olan yol 8 km. kısaltılacak. Karakaya Barajı yakınından geçtiği için kar mücadelesi çok hafif olacağı gibi yolun kapanması söz konusu olmayacaktır. 2010 yılında çalışmasına başlanılan yoldan 3 köy, 5 mezra faydalanacaktır.8 km uzunluğunda, 12 metre genişliğinde olacak bu yolda viraj sayısı en aza indirilecek. Bu yolun geçtiği yer sarp kayalıklar ve dik yamaçlarla kaplıdır. Yer, yer dinamit patlatılarak zemin yumuşatılmaktadır. Bu günde burada yapılan çalışmaları incelemek için geldik" ifadelerini kullandı.
Konurtay Köyü Muhtarı Hasan Tokay, bu gölgede yapılan çalışmaları değerlendirirken, ''Konurtay köyünde 90 hane, 430 kişi yaşamaktadır. 2004 yılında acil kanamalı bir hastayı İlçe merkezine götürürken 10 km kala can verdi. İlçe merkezine vardığımızda doktor geç kalındığını 20 dakika önce gelmiş olsaydı kurtulma şansı olabilirdi dedi. Eski yoldan 1 saat 20 dakikada Doğanyol İlçesine varmaktayız. Yeni yolun yapılmasıyla 34 viraj ortadan kalkacaktır. Ulutaş köyü, Pazarcık mezrası ve Geferuşağının 3 mezrası ile Konurtay, Köklükayanın Kerkinos Osiler diye bir mezrasında bulunan yaklaşık bin 500 kişi bu yoldan faydalanacaktır. Bunun yanında köyde ihtiyaç olan malzemelerin geliş maliyetleri daha düşecektir.3 yıl içinde 15 hane köyüme dönüş yapmış olup bu yolun bitimi ile daha çok köye dönüş olacaktır. Bu yolun yapılmasında geçmişte Genel sekreterlerden Ali Kazgan ve Sami Er'in emeği büyüktür. Özellikle Doğanyol Eski Kaymakamımız Emrah beyin bizlere emeği çoktur. Emeğe geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy