Çalık, beraberinde Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve partili yöneticilerle, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit edilen Fuat Bozkurt'un babası Hasan ve annesi Sebahat Bozkurt'u ziyarette bulanarak, başsağlığı dileklerini iletti. Çalık, “Evlat ile imtihan çok büyük bir imtihan. Allah sabrınızı arttırsın” dedi.
Baba Hasan Bozkurt, “Böyle olması daha hayırlı oldu, kimin neyi varsa ortaya çıktı. Vatan temizleniyor. Eğer gece yapsalardı daha çok can giderdi. Biz namus ve şerefimizle varız” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a selamlarını iletti.



15 Temmuz demokrasi gazisi Gün'e ziyaret
Çalık ve Çakır beraberindekilerle birlikte Malatya’da 2. Ordu Komutanlığı'nın önünde FETÖ'nün ateş açması sonucu yaralanan üniversite öğrencisi Enes Gün'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Gün, darbe olduğunu evde otururken haberlerden öğrendiğini anlatarak, "Son dakika haberlerine baktık. TRT'deki bildiri de yayımlanınca dışarı çıktım. Ben sandım ilk dışarı çıkan benim. Tam o sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyon kanalına bağlandı. Polisi aradık, destek lazım olup olmadığını söyledik. Biz çarşıya, Valiliğinin önüne gittik, orada tank falan olduğunu sanıyordum. Türkiye’nin her yerinde darbe olduğunu sanıyordum. Tank görmedik. Sabah namazını Yeni Cami'de kıldık. Eve doğru döndük, bir dayı yukarı doğru koşuyordu, ‘Dayı ne oluyor’ dedim. Bize, ‘2. Ordu’da polise sıkmışlar’ dedi. Orada beyaz bir minibüs geçiyordu, içine atladım, 2. Ordu'nun önüne gittik. Çatışma var sandım, kışlaya girmek istedim, polisler izin vermedi. Ben de orada milleti sakinleştirdim. Kamyonun üzerine çıktım, baya zordu. Asker ateş açmaya başladı. Ağabeyim de ön taraftaydı, kamyonun ön tarafında kollarını açarak ‘Vurun, vurun’ diyordu. Ağabeyimin ayağının yanına sıkmışlardı. Ona değmedi. Ben arka taraftan giderek ağabeyimi kamyonun içerisine düşürdüm. Ben havaya ateş ettiklerini sanıyordum, meğer bize ediyorlarmış. 5-6 tane tek bana sıktı, son 3-4 mermi kala, ben vurulacağımı biliyordum. Son mermide nişan aldığını hissettim. Zaten asker ile göz gözeydik. Karşıdan ateş ettiğini ben görüyordum. Ben protesto ediyordum, onlar öldürmek için ateş açıyordu. En son ateş ettiğinde mermi karnıma değdi, kamyondan düştüm. Düşerken bir şey hissetmedim" diye konuştu.
Çalık, Enes Gün’ün anne ve babasına teşekkür ederek, "Böyle bir evlat yetiştiren anne ve babanın ellerinden öpüyorum. Ne güzel böyle evlatlar yetiştirmişsiniz" deyince anne, "Evlatsız yaşarız ama, vatansız yaşayamayız" ifadelerini kullandı.



“O bayrak duvarda asılı duruyor''
Enes Gün, olay esnasında kurşun yarasının üzerine bez olmadığı için bastırılan kanlı Türk Bayrağını evinde duvara astığını belirterek, “Bez yoktu. Sadece bayrak vardı” diyerek, yaralanması sonrasında yaranın üzerine tampon olarak bayrağın kullanıldığını kaydetti.
Çalık, “Böyle vatan ve millet şuurunda, bayrağın şuurunda olan, Allah şuurunda olan gençlerimizi Rabbim bol eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy