Küçük Vali, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi'yi arayarak, kayısının ve çiftçinin durumu hakkında bilgiler aldı. 


Valilik makamına oturan Çisem Bozkurt, tüm çocukların bayramını kutlayarak, “Sembolik bir etkinlik olsa da bugün bu makamda bulunma onurunu yaşıyorum. Bizlerin ellerinde yükselecek olan yarınların Türkiye'sinin gelişmesinde olumlu ve aktif roller alma öz güvenimizin artmasını sağlayan, Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine saygı ve minnetlerimi sunarak başlamak istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünyaya sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Küçük Vali Çisem Bozkurt, ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı telefonla aradı. Bozkurt, sokaklarda başıboş dolaşan hayvanların barınaklara bırakılmasını, ücretsiz otopark hizmeti sunulmasını rica etti. Ayrıca yollarda asfaltlamaların iyi yapıldığı fakat daha sonra tekrar kazıldığını, bu sıkıntıların giderilmesi talimatını verdi. İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ı da arayan küçük Vali Bozkurt, okulların etrafında güvenlik önlemlerinin arttırılmasını ve okul servis araçlarının daha çok denetlenmesini istediğini söyledi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya da bazı talimatlar veren Çisem Bozkurt, “Yakınca İlkokulu’nun doğalgaz dönüşüm ve onarıma ihtiyacı var. Bunun değerlendirilmesini istiyorum” dedi. Son olarak Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi'yi arayan Bozkurt, “Kayısıda zirai don ne durumda? Dondan zarar gören üreticiye yardım yapılacak mı?” diye sordu. Selvi ise, şu an itibariyle zirai donun ne kadar etkili olup olmadığı hakkında araştırmaların yapıldığını, gerekli açıklamanın 15 Mayıs'ta yapılacağını ve sigortası olan üreticiye yardım yapılacağını ifade etti.


Vali Süleyman Kamçı ve küçük Vali Çisem Bozkurt, daha sonra makam arabasına binerek, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başlayan 23 Nisan programına katıldılar.

Editör: İbrahim Halil Aksoy