Malatya Valiliği, FETÖ/PDY operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında son süreçte çeşitli kurumlarda görevli 37 kamu görevlisinin açığa alındığı belirtildi. Açıklamada soruşturma kapsamında aralarında 1 vali yardımcısı ve 2 ilçe kaymakamının da bulunduğu 11 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltındaki şüphelilerden 1'inin PKK terör örgütü mensubu olduğu belirtilirken içlerinde daha önce Malatya’da görev yapmış 1 vali yardımcısı ve eski il müftüsü olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticilerden oluşan 33 kişinin ise Cumhuriyet Başsavcılığınca sorgulamalarının devam ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli 5 bayan personel ile 16 İş adamı, 2 emniyet mensubu, 1 Gümrük Muhafaza memuru, 3 öğretmen ve 1 emekli şahıs olmak üzere toplam 28 kişinin de tutuklandığı ifade edildi.

Açıklama son olarak kentte bugüne kadar toplam bin 217 kamu görevlisinin açığa alındığı 184 kişinin ise tutuklandığı belirtildi.


Editör: İbrahim Halil Aksoy