Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremle ilgili Malatya Valiliği basın açıklaması yaptı.
Malatya Valiliği basın açıklamasında, “Elazığ ili Sivrice ilçesinde 27 Aralık 2019 Cuma günü saat 10.02’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde İlimiz Merkez ve ilçelerinde herhangi bir can kaybı ve yaralanma vuku bulmamış olup İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri tarafından oluşturulan teknik ekipler tarafından, bölgeye yakın olan Doğanyol ve Pütürge ilçelerine bağlı mahallelerde hasar tespiti ve araştırmalar devam etmektedir” denildi.

Elazığ’daki deprem, merkez üssü Sivrice ilçesinin yakınında bulunan Malatya’nın Doğanyol ilçesinde de hissedildi. İlçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Alınan bilgiye göre, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 4.9 büyüklüğündeki deprem, Malatya’nın Doğanyol ilçesinde de hissedildi. Depremin şiddetli bir şekilde hissedildiği Doğanyol'da ilk tespitlere göre bazı evlerde çatlaklar oluştu, bazı kerpiç evlerden de topraklar döküldü. İlçede panik yaşanması nedeniyle okullar bugün tedbir amaçlı olarak tatil edilip öğrenciler evlerine gönderildi.

4.9 büyüklüğündeki deprem, Malatya’nın Pütürge ilçesinde de hissedildi. Pütürge'de bir okulda yaşanan deprem paniği güvenlik kameralarına yansıdı. Öğrenciler panikle dışarı çıkarken, bir süre sonra depremin şokunu atlatan öğrenciler yeniden sınıflara girdi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy