Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aygül, yoğun olarak alabalık üretimi yapılan Doğanşehir'in Polat beldesi ile Arguvan ilçesindeki tesislerde incelemelerde bulundu.
Aygül burada yaptığı açıklamada, Malatya'daki alabalık üretim kapasitesinin her geçen gün artığını ifade ederek, ilin Türkiye'deki alabalık üreten iller sıralamasında ilk 10 içerisinde yer aldığına dikkat çekti.
Tesis kurulması ile ilgili olarak yoğun bir başvuru olduğunu belirten Aygül, şunları kaydetti:
''Malatya'da üretim kapasitesi 2004 yılında 35 ton, 2011 eylül ayı itibariyle 6 bin 838 tona kadar çıkmıştır. İl Müdürlüğümüze su ürünleri yetiştiriciliği konusunda çok sayıda başvuru yapılmakta olup, 2011 yılı sonuna kadar 1015 bin tona çıkması beklenmektedir. Ülkemiz üretim sıralamasında 2010 yılında ilimiz ilk 10 içerisinde olmakla beraber 2011 yılı sonu itibariyle ilk 5 içerisine girmeyi hedefliyoruz.''
Aygül, 2004 yılında toplam 4 olan su ürünleri yetiştiricilik tesisi sayısının, 2011 yılı eylül ayı itibariyle 30'u kara tesisi, 27'si de barajda ağ kafesler şeklinde olmak üzere toplam 57'ye çıkarıldığını bildirdi.