Ana Sayfa Günün Haberleri Sitene Ekle Sık Kullanılanlara Ekle İletişim Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu   Ramazan İmsakiyeniz
Malatya Resimleri Foto Haber   Linkler   Önemli Telefonlar  Millet Vekillerimiz Serbest Kürsü     Seri İlanlar     
Malatya Haber, Malatyahabermerkezi.com[ Bdp Eşbaşkanı Demirtaş Ve Beraberindeki Heyet ]Malatya Haberleri - Malatya

Bdp Eşbaşkanı Demirtaş Ve Beraberindeki Heyet

     BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP´li Şerafettin Halis, Nezir Karabaş, Bengi Yıldız, milletvekilliği düşürülen Aysel Tuğluk ile Diyarbakır Büyükşehir

10.03.2010
Yazı boyutunu büyütmek için            

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li Şerafettin Halis, Nezir Karabaş, Bengi Yıldız, milletvekilliği düşürülen Aysel Tuğluk ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Elazığ'da depremzedelerle buluşarak halka başsağlığı diledi.
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li Şerafettin Halis, Nezir Karabaş, Bengi Yıldız, milletvekilliği düşürülen Aysel Tuğluk ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Elazığ'da depremzedelerle buluşarak halka başsağlığı diledi. Ziyaretleri sırasında açıklama yapan Eşbaşkan Demirtaş, "Suç kerpiç evlerde değildir. Bunun sorumluluğu Cumhuriyet tarihi boyunca bugüne kadar gelen yöneticilerdedir" dedi.
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri ve Osman Baydemir Elazığ'ın depremden en çok etkilenen Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyüne giderek taziye çadırında vatandaşlarla görüştü, ailelerle başsağlığı diledi.
Daha sonra bir açıklama yapan BDP Eşbaşkanı Demirtaş, doğal afetlerin önlenemeyebileceğini belirterek, "Ama sonuçların bu kadar ağır olmasını engellemek yöneticilerin elindedir" görüşünü dile getirdi.
Böyle bir depremde bölge halkının bu kadar ağır bedel ödemesinin acılarını kat be kat arttırdığını ifade eden Demirtaş, "Eğer burada yurttaşlarımız bu yoksulluk içerisinde kerpiç evlerde yaşamak zorunda kalıyorsa bunun onların bilinçli tercihinin sonucu olmadığı anlaşılmalıdır" diye konuştu.
"Bu bedeli her zaman yoksullar ödememelidir" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:
"Yüz yıl önce de bu bölgede depremler yaşandığında kerpiç evler yıkıldı, 200 yıl önce de. Bugün 2010 yılındayız, Türkiye Avrupa Birliği'ne (AB) girme yolunda. Ama Elazığ, Karlıova, Karakoçan, Malatya'ya kadar insanlar fay hattı üzerinde kerpiç evlerde yaşamak zorunda kaldı. Suç kerpiç evlerde değildir. Bunun sebebi yoksulluktur. Bu çok ağır bir bedeldir, halk bu acıyı hak etmiyor. Bunun sorumluluğu Cumhuriyet tarihi boyunca bugüne kadar gelen yöneticilerdedir".
Tehlikenin ortadan kaldırılması için hızlı biçimde terbirler alınması gerektiğini bildiren Demirtaş, "İnşallah bu son büyük acımız olur. El ele kol kola bu acının üstesinden de geleceğiz. Halkımızla sevinçte de birlikte olduk üzüntüsünde de birlikte olacağız" diyerek hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara şifa diledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Kürtçe yaptığı kısa konuşmada depremin olduğu saat 04.30'dan itibaren köylerle irtibatlarını kesmediklerini ekiplerini gönderdiklerini söyledi. Yaraların sarılması için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyduklarını ve koymaya devam ettiklerini belirten Baydemir, "Bu bilinçsizlik değil yoksulluktur. İnşallah bu büyük acıyı hep birlikte atlatacağız" şeklinde konuştu.
Baydemir hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.
BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Baydemir ve milletvekili grubu daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardım çadırına geçti ve buradaki çalışmaları koordine eden İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici'den bilgi aldı. Demirtaş, Baydemir ve beraberindekiler daha sonra 14 kişinin hayatını kaybettiği Yukarı Demirci, Kayalık, Göçmezler ve Yukarı Konaklı köylerini dolaşarak yurttaşlarla görüştü ve taziye dileklerini iletti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur Belediyelerinin ortaklaşa hazırladığı iki kamyon ihtiyaç malzemesi deprem bölgesine ulaştı. 37 kalem malzeme içinde çeşitli gıda ve giyim maddeleri, çocuk bezi, çaydanlık, piknik tüpü gibi günlük kullanım için gerekli malzemeler bulunuyor. Destek koordinasyonunu yürüten İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici köylerde tek tek ihtiyaçları belirleyerek buna göre malzemeleri dağıtma çalışması yürütüyor.
Bu arada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ayrıca Okçular köyüne çadır kurdu ve çadırda depremin çocuklarda neden olduğu ruhsal çöküntüyü gidermek için iki psikolog görevlendirdi. Büyükşehir Zazaca bilen iki personel ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı bir minibüsü köyler arasında hizmet yürütmek için görevlendirdi. Depremin ilk günü arama kurtarma çalışması için Elazığ'a giden 10 kişilik uzman arama kurtarma ekibi de Diyarbakır'a döndü.

 

Yükleniyor..
Nöbetçi Eczaneler
MÜGE ECZANESİ
ÖZLEM ECZANESİ
ÇEVRE YOLU ECZANESİ
BEGÜM ECZANESİ
FOTO Haberler
Ülke bayrakları ve anlamları
Ülke Ülke Askerlik Uygulamaları
Sevdiğiniz meyveye göre karakteriniz
Yurdumun Yarım Akıllı Çözümleri
Video Haberler
58 Saniyede Referandum (Video)
Cübbeli´den güzellik reçetesi / VİDEO
Ezel´de Haluk Bilginer ilk defa göründü.
´MHP´de deprem olacak´ - Video
Gazete Başlıkları

Malatya'da Hava

 

malatyahabermerkezi.com SADECE INTERNET UZERINDEN YAYIN YAPMAKTADIR..
malatyahabermerkezi.com©2006 - BUTUN HAKLARI SAKLIDIR. IZINSIZ VE KAYNAK GOSTERILMEDEN KULLANILAMAZ
Destek: info@malatyahabermerkezi.com | YAZILIM ve SISTEM YONETIMI AKSOY BİLİŞİM

 Malatyadan , , haberler, Malatya , Haber , Malatya , Resim , ve , Kent Rehberi, malatya, Malatya, MalatyaHaber, Malatya Haber,Malatya Resimleri, Resimler, Malatya Doğanşehir Resimleri,malatyadoğanşehirresimler, malatya kale, malatya pütürge, malatya arguvan, malatya arguvan haberleri, malatya arguvan resimleri, malatya akçadağ, malatya akçadağ resimleri, malatya akçadağ haberleri, akçadağ haber