|
|
Malatya Haber, Malatyahabermerkezi.com[ Chp Milletvekili Şevket Köse Depremle İlgili Önlemleri Sordu ]Malatya Haberleri - Malatya
|
Chp Milletvekili Şevket Köse Depremle İlgili Önlemleri Sordu |
|
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, deprem riski yüksek olan illerde yapılan çalışmalar ve Adıyaman´da ki yığma yapıların durumunu sordu.
|
|
|
|
|
| 10.03.2010 |
Yazı boyutunu büyütmek için
|
|
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, deprem riski yüksek olan illerde yapılan çalışmalar ve Adıyaman'da ki yığma yapıların durumunu sordu. CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözlü olarak cevaplandırılması için meclis başkanlığına soru önergesi verdi. Şevket Köse, İstanbul haricinde riskli olan illerin hangileri olduğu ve bu illerdeki çalışmalar ve bu konuda elde edilen sonuçların ne olduğu, Adıyaman, İzmir, Kahramanmaraş ve Malatya gibi risk grubu içinde olan illerde, depreme karşı bugüne kadar ne gibi önlemlerin alındığı ve alınacağı, depreme karşı alınacak önlemlerinin artırılıp arttırılmayacağı ve kerpiç evlerin Adıyaman'da sıkça kullanılan yapı olduğunu dile getirerek, özellikle bu konuda ne gibi önlemler alınılması gerektiğini sordu. Şevket Köse, "Ülkemiz tarihi, çeşitli büyük afetlere tanıklık etmiştir. Özellikle depremler, tarihimizde büyük kayıpların yaşandığı afetlerdir. Son günlerde ülkemizde ve dünyada yaşanan depremler, bu konunun önemini tekrar gündeme getirmiştir. Deprem riski konusunda dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul'un isminin sık sık geçiyor olmasının yanında, çeşitli illerimizin de aynı derecede riskle karşı karşıya olduğu bilimsel çevrelerce de tartışılmaktadır. ODTÜ ve Gazi Üniversitesi'nden ve TÜBİTAK'tan bilim insanlarının sunduğu deprem raporları da deprem riskinin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını göstermektedir. İstanbul'un haricinde Bursa, İzmir, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş da bu illerimiz içinde yer almaktadır. Başka bir ifadeyle deprem riskini yoğun olarak yaşayan tek il İstanbul değildir" dedi.
|
|
|
|
|
|
|